Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0 262 233 46 47
WEB https://mbdal.meb.k12.tr
Adres : İsmetpaşa Caddesi No35 Yenikent / Derince / Kocaeli
VİZYON : * Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, * Çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, * Okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş, * Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan gençler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
MİSYON : * Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi’ni okul paydaşlarımızın (yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimizin) güç birliği ile gelecekte; * Ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, * Ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren, * Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, * Modern normlara eşdeğer eğitim veren örnek eğitim kurumu yapmaktır.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil : İNGİLİZCE - ALMANCA
Pansiyon :
Servis : KÖRFEZ ( 4) HEREKE-DİLOVASI (1 ) 60 EVLER (1 )
Ulaşım : İzmit merkezden 121 numaralı otobüs hattı okulumuzun önünden, 120,123,125,126,133,134,135,138 nolu hatlar okulumuzun yakınından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : YENİKENT-DERİNCE-KOCAELİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İzmit merkeze 7 Km, Körfez merkeze 6 Km, Derince merkeze 2 Km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 463,016 - 476
Sportif Etkinlikler : HENTBOL ( BAYAN - ERKEK TAKIMI ) VOLEYBOL ( BAYAN - ERKEK TAKIMI ) MASA TENİSİ SATRANÇ
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK 4006